Valea Doftanei

Rezervatia "Glodeasa"
Glodeasa este o padure seculara virgina de fag si brad, situata in comuna prahoveana Valea Doftanei, la o altitudine de 650 – 890 m. Padurea pastreaza marturii ale evolutiei invelisului forestier al muntilor nostri, fiind ferita de exploatarea forestiera. Pe o suprafata de 534,9 ha, se intind arbori cu varste curpinse intre 200 – 300 de ani si inatimi de 40 – 45 m.

Padurea Glodeasa este printre putinele paduri ramase virgine la noi in tara, prezentand o remarcabila diversitate peisagistica: paduri, stanci, pajisti, roci la zi, ape dulci, chei. Peisajul este impodobit cu specii de plante rare, ocrotite prin lege. Rezervatia Glodeasa reprezinta un obiectiv turistic deosebit, prin naturaletea perfecta a peisajului, aerul curat garantat si drumetiile de munte ce pot fi realizate de aici.

Rezervatia Glodeasa este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Tipuri de habitate: Padure de fag de tip Luzulo - Fagetum, tufarisuri alpine si boreale, pajisti alpine si subalpine, vegetatie pe stanci calcaroase, iazuri si lacuri.

Pentru a vizita Rezervatia Glodeasa puteti accesa una dintre ofertele de cazare Valea Doftanei, la pensiunile si vilele din apropiere.