Valea Doftanei

De ce Valea Doftanei


          La 60 de kilometri de Ploiesti se afla una dintre cele mai atragatoare statiuni din Prahova. Peisajul, dar si cele cateva muzee si obiective turistice din zona fac din acest loc unul cu totul special. Barajul si bazinul de acumulare sunt alimentate de Lacul Paltinoasa, un lac cu apa potabila, care se intinde pe o distanta de trei kilometri. Barajul si bazinul de acumulare sunt alimentate de Lacul Paltinoasa, un lac cu apa potabila, care se intinde pe o distanta de trei kilometri.

          La cativa kilometri de acest lac sunt situate Cheile Doftanei, sapate in conglomerate dure, puternic incretite de miscarile tectonice. Un alt obiectiv turistic este Rezervatia Naturala "Glodeasa", care este compusa numai din brazi naturali cu o vechime de peste 200 de ani.Cascaveaua, specialitatea casei

          Comuna Valea Doftanei este renumita si pentru un alt fel de cascaval, numit cascavea. Exista pana si un festival anual al cascavelei, la care participa chiar si straini. Valea Doftanei ofera multe posibilitati de relaxare. Turistii pot calari pe drumuri de munte, pana la Posada. Tot pe Valea Doftanei, turistii pot vizita in Campina casa memoriala Nicolae Grigorescu si Castelul Iuliei Hasdeu, ridicat dupa moartea acesteia de catre tatal sau, Bogdan Petriceicu Hasdeu.

          Turistii pot vizita si Muzeul de Etnografie si Folcor, care gazduieste o colectie inedita de obiecte realizate de mestesugarii din zona. Prahovenii pot admira aici vase de lut, stergare brodate, ornamente gravate in lemn, tratate sau lucrate in relief.Cazare ieftina

          Cei care doresc sa petreaca mai multe zile pe Valea Doftanei pot opta pentru pensiuni de doua, trei sau patru margarete. De exemplu, la o pensiune de doua margarete cazarea costa intre 20 si 30 de eur pe noapte, pentru o camera dubla.